Consumentgericht bouwen

Synargio is een groot voorstander van consumentgericht bouwen en zet zich in voor een bouwproces waarbij het mogelijk is dat bewoners hun eigen behoeften en wensen terugvinden in hun nieuwe woning.

Straatwanden van historische steden bewijzen dat het mogelijk is om vrijheid in de stijl van de individuele huizen, te laten resulteren in een straatbeeld van hoge kwaliteit. Door, in het geval van projectmatige nieuwbouw een leidraad aan te dragen, ontstaat eenzelfde samenhangend straatbeeld. De architect ontwerpt als het ware de ‘gevelonderdelen’ en stelt hiermee een ‘bouwdoos’ samen. De bouwdoos met spelregels garanderen een esthetisch fraai en samenhangend geheel.

Hoe men in een woning wenst te leven zou, anders dan in de huidige bouwpraktijk gangbaar is, de plattegronden van een woning moeten bepalen. Synargio heeft een werkwijze bedacht om hier een invulling aan te geven. Middels voorbedachte plattegronden krijgen bewoners een eerste handreiking. Vervolgens kunnen zij hier aanpassingen aan doen, gestoeld op hun eigen wensen. Hierbij valt te denken aan plaats en vorm van wanden, deuren en voorzieningen zoals stopcontacten en de indeling van de badkamer en de afwerking van de woning.

Bij alle afwegingen die er zijn om tot keuzes te komen, speelt de kostenconsequentie van elke keuze een grote rol. Om op projectbasis consumentgericht te bouwen moet elke bewonerskeuze vooraf geprijsd zijn. Elke keuze die een bewoner maakt wordt direct zichtbaar in de totaalprijs, wat de bewoner helpt bij de juiste afwegingen.

Al jarenlang heeft Synargio ervaring met het werken met 3d computermodellen die alle bouwkundige componenten compleet weergeven. Daarnaast is een applicatie geschreven die het mogelijk maakt om in zeer korte tijd per woning de bewoner het resultaat van zijn keuzes te laten zien en deze ook vast te leggen. Hiermee wordt het uiterlijk van de woning bepaald, is de indeling bekend en ligt de prijs van alle keuzes vast.

Een grote meerwaarde van een project dat op deze wijze tot stand komt is de enorme betrokkenheid van de bewoners met hun nieuwe woonomgeving. De verrassing van zo’n project is dat het karakter van de bewoners voelbaar is en de architectuur een extra dimensie heeft gekregen.

SYNARGIO architecten | Stationsweg 9 | 6711 PJ  EDE | Postadres: Postbus 8243 | 6710 AE  Ede
t: 0318 618 311 | i: www.synargio.nl | e: | kvk: 09076365 | btw: NL800959115B01

privacybeleid