Kantoor 3D-geprint Horapark

Horapark Ede

In het fraai aangelegde kantorengebied Horapark, ligt tegen een volwassen eiken houtwal een nog onbebouwde kavel. De prachtige ligging in een bosrijke omgeving vraagt om een bijzonder en passend ontwerp voor een nieuw kantoor.
 
De nieuwe techniek van het printen van beton geeft zeer veel vormvrijheid, waardoor het mogelijk is om een organisch gebouw te ontwerpen. De contour van het gebouw volgt op een logische en vrije manier de ruimte op de kavel. De gevel volgt deze contour zonder scherpe hoeken en wijkt naar boven toe ligt uit, zodat in basis de gevel al een zekere bescherming tegen weersinvloeden heeft.
 
Om het verkregen gevoel van oprijzen uit de bodem nog te versterken, is de gevel een afwisseling tussen glasvlakken en organisch gevormde unieke kolommen. Deze kolommen klimmen schijnbaar als een takkenstructuur vanuit de grond omhoog naar het dak.
 
Doordat elke kolom uniek kan zijn door de techniek van het 3D-printen, is het mogelijk om ruimtelijke overgangen te maken tussen alle platte glasvlakken. De complexiteit van een dubbel gekromde gevel wordt zodoende eenvoudig  door alle richtingveranderingen in de kolom samen te laten komen. Daarnaast heeft elke kolom de functie van dragen, isoleren én beschermen. Doordat de gevel dragend is ontstaat een maximaal vrij vloeroppervlak.
 
Met het 3D-betonprinten wordt het mogelijk om architectuur te maken die zich nauw voegt naar z’n natuurlijke omgeving en een fijne maatwerk ‘jas’ wordt voor de gebruiker. De expressie van een gebouw ontstaat niet meer alleen door het gebruik van herhaling van een industrieel product. Door de nieuwe digitale productiemethoden, zoals het 3D-printen, kunnen werkelijk unieke, prachtige gebouwen worden gemaakt. Het ontwerp voor dit kantoor is hopelijk de voorbode van een mooie, nieuwe tijd.
 
Projectnummer:  264
Projectnaam:  Horapark Ede
Adres:  Horapark
Plaats:  Ede
Betreft:  Kantoorgebouw
Fase: Schetsontwerp
Bouwer: Bruil
   
Ontwerp:  2018
Link: Bruil

SYNARGIO architecten B.V. | Stationsweg 9 | 6711 PJ  EDE | Postadres: Postbus 8243 | 6710 AE  Ede
t: 0318 618 311 | i: www.synargio.nl | e: | kvk: 93444583 | btw: NL866403152B01

privacybeleid